Базово масло от камелина

- Camelina Sativa, злато на удоволствието ...

Camelina Sativa, злато на удоволствието, див лен – така се нарича растението, от което се прави най-богатото на омега 3 и омега 6 базово масло. Не сте ли чували за него?

Базовото масло от камелина се използва за готвене и разкрасяване още от Средновековието. Ще оставим настрана кулинарните му достойнства и ще се съсредоточим на ефекта му върху косата и кожата.

То е с необичайно високо съдържание на ненаситени мастни киселини и витамин Е. Това го прави истинско оръжие срещу остаряването на кожата. Благодарение на есенциалните мастни киселини трансепидермалната загуба на вода намалява и кожата запазва еластичността си по-дълго. Затова и е една от най-често срещаните съставки в кремове за подмладяване и антиейджинг серуми.

Правете си редовно домашни маски, в които се съдържа и камелиново масло. То омекотява кожата и я защитава от атмосферните влияния. Високото съдържание на витамин Е допринася за подмладяването на кожата и предотвратяването на появата на пигментация с възрастта.

Някои лекари препоръчват базово масло от камелина на пациенти, страдащи от псориазис или екзема. То облекчава дискомфорта, който изпитват и помага за по-бързото възстановяване на кожата.

Използва се често и в лосиони и балсами за коса. Специалистите смятат, че защитава космените фоликули. Ако косата ви е изтощена, суха и се къса лесно, потърсете си рецепти за подхранващи и хидратиращи домашни маски, които разбира се съдържат и базово масло от камелина. Започнете да правите избраната маска редовно и много бързо ще видите и усетите резултата.

Изпробвайте базовото масло от камелина и сме сигурни, че то ще намери трайно място на рафта ви с козметика.

Прочетете още:

Етерични масла и билки за мазна кожа

Етерични масла – афродизиаци
Етерични масла за мъже

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top