Бадемово мляко

- ползи

Наумили сте си да пробвате соево мляко, овесено мляко, мляко от бадеми. Още не знаете какви са полезните свойства на последното, но пък ви звучи много вкусно. И наистина е такова. Приготвя се бързо и лесно в домашни условия. Не е нужно да го държите на студено, така че можете да го вземете с вас в офиса или като тръгвате на път. Запознайте се и с ползите му за вашето здраве, и бадемовото мляко наистина ще стане една от любимите ви напитки.

С негова помощ по-лесно можете да регулирате теглото си

Нямате нужда от драстично намаляване на теглото, но все пак трябва да сте внимателни и да се поддържате във форма? Бадемовото мляко е богато на хранителни вещества, но е с ниско съдържание на калории. Редувайте млеката – пийте веднъж бадемово и веднъж краве мляко с ниско съдържание на мазнини.

Намалява риска от сърдечни заболявания

В бадемовото мляко няма холестерол, съдържанието на натрий е ниско, а количеството омега 3 мастни киселини – значително. Именно поради тази причина бадемовото мляко се препоръчва на хора, предразположени към сърдечно-съдови заболявания и на хора с високо кръвно.

 Бадемово мляко

Спомага за здравето на костите и зъбите

Да, в него има по-малко калций отколкото в кравето мляко, но пък е с високо съдържание на витамин D. Комбинацията от двете млека е идеална превенция на остеопорозата и намалява риска от артрит.

Доставя ви половината от препоръчителната дневна доза витамин E

За какво ви е този витамин Е? Той играе важна роля в защита на кожата от вредните слънчеви лъчи.

Полезно е за мускулите

1 доза бадемово мляко съдържа 1 грам протеин, но пък в него има и желязо и рибофлавин. Това го прави полезно за доброто здраве на мускулите.

 

Подпомага доброто храносмилане

Около 1 грам фибри се съдържа в 1 чаша бадемово мляко, а фибрите са от изключително значение за доброто храносмилане.

Бадемовото мляко не съдържа лактоза и се препоръчва за консумация на хора с лактозна непоносимост. Всеки друг, който иска да разнообрази менюто си и да консумира здравословна храна, ще остане очарован от него. Опитайте го и вие.

Прочетете още:

Бременност и лактозна нетолерантност

Соево мляко – ползи за здравето

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top