- какво представлява тази болест

Какво представлява заболяването астма?

Астмата е хронично заболяване на белия дроб. При него дихателните пътища се възпаляват, подуват се и реагират силно на някои от вдишаните от човека вещества. Това води до хрипове, стягане в гърдите, задух и кашлица.

Колкото по-рано се забележат и лекуват симптомите на астма, толкова по-малка е вероятността да се стигне до астматичен пристъп.

 

Сериозните астматични пристъпи изискват спешна медицинска помощ, защото могат да бъдат фатални за човека.

Какво причинява астматични пристъпи?

Астмата е заболяване с генетичен произход, проявява се обикновено в детска възраст и може да бъде контролирано, така че човек да води абсолютно нормален начин на живот.

Важно е да се знае, че има алергична и неалергична астма. При първия случай най-чест причинител на астматичните пристъпи са алергените: вещества, които се вдишват и храни.

И при двата типа астма, пристъпи могат да причинят:

  • дразнители, които се вдишват с възуха – домашен прах, цигарен дим, домакински спрейове, миризма на боя, бензин, парфюм или ароматен сапун;
  • дихателни инфекции – настинка, грип, болки в гърлото и синусите;
  • физическо натоварване – особено, когато времето е студено;
  • сух вятър, студен въздух, резки климатични промени;
  • силни емоции.

 Асма

Хората с астма реагират по различен начин на всеки от тези фактори. Честотата на пристъпите, времето, в което се проявяват след като човек е бил изложен на някой от изброените дразнители са уникални за всеки.

Хомеопатични средства за успокояване на астматичен пристъп.

Всички, изброени по-долу, хомеопатични средства за облекчаване на астматични пристъпи трябва да се приемат след консултация с лекар.

Ефедра – действа като бронходилататор и отваря свитите дихателни пътища. Препоръчва се за употреба под лекарско наблюдение, защото може да предизвика повишаване на сърдечния ритъм.

Колеус форсколий – съдържа форсколин, който действа и като бронходилататор. Не се препоръчва за хора, които имат високо кръвно налягане и го регулират с помощта на лекарства.

Лобелия – облекчава и успокоява дихателните пътища, но трябва да се използва в малки дози, под контрола на опитен специалист. Не се препоръчва за хора с високо кръвно или болно сърце.

Медицински гъби Рейши – те имат силно противовъзпалително действие и се препоръчват за подсилване на белите дробове.

Посъветвайте се с лекаря си кое хомеопатично лекарство би било най-подходящо за вас (освен изброените тук, той може да ви препоръча и други). Спазвайте инструкциите за употреба и ще се чувствате в отлична форма.

Прочетете още:

Мигрена
Морска болест
Ниско кръвно 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top