- малките плодчета асаи се открояват с изключително много с ...

През последните няколко години супер храните безспорно доказват своите уникални качества и заслужено заемат първи позиции в менюто на всеки обичащ себе си човек и осъзнат потребител. В значително малките си размери, супер храните са съчетали изключително качествени хранителни вещества в големи количества, които нашите клетки усвояват лесно и бързо.

Sante крем с АсайНе можем да избягаме от замърсяването в градовете ни, но можем да помогнем на себе си като се възползваме от това, което Природата е сътворила, дарявайки ни в оптимален баланс необходимите минерали, витамини и хранителни вещества.

Измежду всичките супер храни, малките плодчета асаи се открояват с изключително богато съдържание на мощни антиоксиданти, фибри, мастни киселини, витамини от групата В, С, и минерали.
Полифенолите в асай надвишават многократно съдържанието им в боровинките и червеното грозде. Антоцианините играят важна роля за защитата на клетките от свободните радикали,. Фитостеролите пък имат способността да понижават нивата на холестерола в кръвта и да подобряват функциите на капилярите.
Фибрите спомагат за прочистването на организма и извеждането на токсините, които са едни от основните виновници на неразположенията и болестните състояния.
Без съмнение, витамин С е един от най-познатите и търсени витамини заради способността му да подсилва имунната система и да помага в борбата срещу появата на бръчки. Наличието му в големи количества в асаи прави още по-ценно приложението на малките плодчета.
Благодарение на всички тези съставки, асаи помагат на цялото ни тялото да се справя с процесите на стареене и правят кожата ни свежа и сияеща.
Високото съдържание на антиоксиданти се запазват и в маслото от асай – то повлиява отлично несъвършенствата и обривите по кожата, изравнява тена и изглажда фините линии. Точно тези качества правят маслото от асаи основна активна съставка в грижата за нормална и смесена кожа на SANTE.
Цялата серия е със 70% био съставки, веган и без глутен!
Sante Флуид с АсайВ балансиращия флуид био асай на SANTE действието на маслото от био асай е допълнено от маслата от семена на жожоба, сладък бадем и соя, за да се възвърне естествения баланс на кожата, активирайки нейният собствен механизъм за хидратация. А маслата от кокос, ший, зелен чай и грозде в балансиращия крем 24 часа био асаи подхранват в дълбочина всяка клетка на кожата и допринасят за естествения й свеж вид.
Тъй като асай са плодовете на палмово дърво, което расте единствено в дъждовните гори  покрай река Амазонка, SANTE решават да подкрепят проект за устойчиво отглеждане на био асай в близост до Белем, щата Пара, Бразилия. SANTE се ангажират със справедливо възнаграждение за труда на семействата в петте кооператива, които участват в проекта.
А плодчетата Асай се берат внимателно на ръка заради деликатността им, но то е и изключително трудно поради височината на палмовите дървета. Веднага след събирането им, те се откарват с лодка до друг партньор в проекта. Мястото, на което се пресоват, за да се получи маслото е съвсем близо до кооперативите, Така маслото, което се използва за продуктите на SANTE запазва в себе си ценните съставки на плодовете. Процесът по отглеждането и пресоването на плодовете е под постоянно наблюдение. Мостри на плодовете и маслото преминават през пълни анализи, за да се гарантира високото им качество. Целият прект и продуктите са сертифицирани от IBD (Instituto Biodinamico) според изискванията за биодинамично земеделие и европейските стандарти.
Био и fair trade са заедно в серията кремове с асаи на SANTE.
За здравето на кожата, за здравето на природата и хората!

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top