Арктическите лишеи и белите зъби

Хората прибягват до...

Хората прибягват до хиляди странни решения, когато става въпрос за здравето и красотата им. Лесно вярват на нови формули, вълшебно появили се съставки и революционни продукти, които ще ги направят още по-красиви, а усмивката им още по-бяла…

Арктически лишеи? Наистина ли може да има нещо полезно в тях? Наистина ли могат да помогнат на човек да бъде по-здрав, по-красив? Такова беше и нашето учудване, когато видяхме, че те са основна съставка на избелваща паста за зъби.

Оказа се, че екстрактът от лишеи има бактерицидно и фунгицидно действие и се използва често в дезодоранти, козметични продукти за крака и козметични продукти за хигиена на цялото тяло.

Арктическият лишей е растителен организъм, който живее при екстремни условия и произвежда голямо количество защитни вещества, повечето от които, с естествен антибактериален и антиоксидантен характер. Учените открили тези му свойства по време на експедиция. Забелязали, че местните хора са с изключително бели зъби, като единствената грижа, която полагали за тях, била да ги трият с лишеи.

Активните вещества в арктическия лишей контролират нивото на бактерии в устата. Всъщност те действат само срещу вредните микроорганизми, които спомагат натрупването на плака и оставят тези, които са необходими за доброто състояние на устната кухина.

Екстрактът от арктически лишеи в пастата помага да се предотврати натрупването на плака. Пречи на бактериите да се прилепят за зъбите и премахва остатъците от бактериални петна останали след хранене и пиене. Това е и причината в тази избелваща паста да няма  абразивни частици, както е характерно за почти всички останали.

Учените все още изследват какви други полезни свойства има арктическият лишей. Засега, като имате предвид, че останалите избелващи пасти не е добре да се ползват дълго време и могат да повлияят зле на зъбите и венците ви, може би е време да опитате тази. Изследванията показват, че след 30 дни резултатът е на лице.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top