Антиейдж грижа

 за жени

Да получим искрени комплименти, че изглеждаме по-млади, от колкото сме е едно от най-хубавите неща. Кара ни да се чувстваме красиви, енергични и витални. Видът на кожата ни е едно от първите неща, по които може да си проличи възрастта ни. Особено ако имаме повече стрес в живота или нездравословни навици, тя има опасност да застерее много по-бързо от нас самите. За щастие, козметичната индустрия отдавна е набелязала женското желание за вечна младост и е разработила редица продукти, които да ни помогнат в това наше начинание.

Кога е твърде рано или твърде късно да започнем да използваме антиейдж продукти?

Никога не е твърде късно да започнем да се грижим за кожата си. Може да не я възстановим към това, което е била някога, но със сигурност може да се превентира допълнителната поява на бръчки, както и да се облекчат сърбежи и по-бързото изсушаване на кожата. Видове антиейдж продукти могат да се използват и от 20-30 годишни, така че почти никога не е и твърде рано. Не е необходимо да избираме кремове за премахване или предотвратяване на бръчки, но козметични продукти със съдържание на витамин C или хиалуронова киселина могат да бъдат от огромна полза за поддържането на младата и гладка кожа.

За какво е полезна антиейдж грижата и защо е важна?

Антиейдж грижата използва подбрани съставки за да създаде козметични продукти, които забавят стареенето на кожата ни. Невъзможно е да запазим кожата си еднаква завинаги, но ефектите от стареенето като появата на бръчки, фини линии, обезцветяване и изсушаване на кожата могат да бъдат доведени до минимум с помощта на правилна грижа. Важно е да се замислим за използването на антиейдж грижа навреме, защото с този вид продукти е по-ефикасно, когато действаме превантивно. Тези кремове и серуми ще подобрят цялостната визия на кожата ни в момента и ще се погрижат за нейното бляскаво и красиво бъдеще.

Продукти, които помагат за подмладяване на кожата

Възстановяващ дневен крем – Редовното използване на комбинация от дневен и нощен крем е най-добрият начин да си гарантираме 24-часова защита на кожата от стареене. Това намаля бръчките, докато подхранва кожата и ѝ придава блясък.

Нощен крем – Нощният крем по-активно помага за стягането, уплътняването и изглаждането на кожата. Той ни помага да се събудим с отпочинала и освежена кожа, с видимо по-малко фини линии и бръчки.

Крем за околоочен контур – Участъкът около очите често има нужда от специални грижа и може да страда повече от лоши навици и да бъде обект на забързано стареене. Околоочният контур може да страда от недоспиване или от носенето на много грим и е полезно да се погрижим за тази част от кожата си от рано. Използвайте предимно натурални продукти за тази част от лицето, които да тушират сенките и да изгладят бръчките.

Други съвети за поддържане на млада кожа

Освен чрез козметика, имаме достъп и до още няколко метода за подмладяване. Те може да ни отнемат малко повече време и добри навици, но ще ни накарат да се чувстваме цялостно по-здрави и жизнени. Едно от тях е здравословното хранене и намалянето на алкохола и тютюнопушенето. Продуктите, с които захранваме организма си имат директен ефект върху здравето на кожата ни. С козметика можем да превентираме щетите, но е далеч по-добре изобщо да не си ги причиняваме. Избягването на солариуми или продължително излагане на слънце е най-добрият начин активно да избегнем преждевременното застаряване на кожата. Редовното носене на слънцезащита, както и хидратирането на кожата също са ключови за запазването на млада и красива кожа.

Прочетете още:
Овлажнителите
Грижи за здравето и красотата през пролетта
Маските за лице

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top