Антиейджинг грижи за мъже

- как правилно да поддържате кожата си?

Колкото и да не си го признават, мъжете са точно толкова притеснени от остаряването, колкото и жените. За разлика от предишните поколения, днешните 30-40 годишни са подложени на много висок стрес и изтощаващи очаквания за успешност, на умората от все по-интензивното живеене, на вредите от сериозното обездвижване, замърсената среда и нискокачествената храна.
Затова господата имат точно толкова нужда от грижи за забавяне на остаряването, колкото и дамите.
Програма минимум за антиейджинг грижи
Тя включва няколко основни елемента:

  • Пълноценно хранене

То трябва да осигурява всички необходими хранителни вещества – белтъчини, въглехидрати и мазнини, витамини и минерали. Ако ежедневието ви не позволява балансирано хранене, необходими са ви хранителни добавки.

  • Постоянна физическа активност

Особено ако прекарвате дните си на бюрото или в колата, задължително ви е необходимо физическо натоварване. Отделяйте средно по 30 минути на ден за тренировки, танци, ходене пеш, изкачване на стълби. Това ще поддържа тялото ви силно и младо, жизнените показатели – в норма, мускулите – активни.

  • Качествен сън и почивка

Не гледайте на времето за спане като на резерв за доработване или забавления. Необходими са ви минимум 7-8 часа сън всяка нощ, за да се възстановят тялото и умът ви, да се обнови кожата.
man_anti_age4
Козметични грижи
Грижите за мъжкото лице в основните стъпки приличат на тези, които полагат дамите. Но самите продукти са много различни. Мъжката и женската кожа имат различни характеристики, процесите в тях протичат под действието на различни хормони. Затова и козметичните продукти са различни – задоволяват строго специфични потребности.
Особености на мъжката кожа
Тя е по-плътна, по-устойчива е на факторите на средата и нейното остаряване настъпва видимо по-бавно. В същото време е с по-широки пори, изпотява се по-интензивно и произвежда повече себум поради тестостерона. Това я прави по-склонна към замърсявания и възпаления. Обилното окосмяване също е причина за повишено омазняване, но и за изсушаване на кожата. А постоянното бръснене води до раздразнения и повишен стрес.
Когато стареенето при господата стане видимо, то напредва много бързо, лицето посивява, става уморено и отпуснато.
man_anti_age
Основни козметични продукти за мъже
Ако смятате, че гел или лосион след бръснене са напълно достатъчни за доброто състояние на кожата ви, грешите. Имате нужда от поне някои основни продукти и колкото по-рано започнете да ги използвате, толкова по-добре ще се чувства кожата ви и толкова по-късно ще започнат да ви личат годините.
Търсете мъжките козметични серии на реномирани марки, които съдържат внимателно подбрани съставки и биоактивни комплекси, разработени специално за господата. Здравословният минимум от козметични продукти, които са ви необходими, са за:

  • почистване и ексфолиране
  • хидратиране и енергизиране
  • подхранване и активиране на обновителните процеси за забавяне на стареенето
  • грижа за околоочния контур

Свикнали сте да се грижите за дрехите си, съумявате те да изглеждат отлично и да правят добро впечатление. А давате ли си сметка, че още по-важно е как изглежда кожата ви – при това тя ви е единствена за цял живот. Грижете се добре за нея!

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top